IMG_2695

Skye is the limit

Insula Skye a fost, cred, motivul principal pentru care am vrut să văd Scoția. Asta, și fascinația legată de Highlands, dealuri golașe și stâncoase pe care la un moment dat apare Nemuritorul, ridică sabia deasupra capului, de sus cad fulgere care îi luminează fața și îi pătrund în trup în timp ce pe fundal se aude „Princes of the Universe”.

Mă uitam la serialul ăsta împreună cu soră-mea, pe la 14-15 ani… ne plăcea actorul. Când am vazut și filmul, mai târziu, am înțeles că era mult mai bun decât serialul ce-i urmase dar, dintre cei doi „MacLeod of the Clan MacLeod”, l-am preferat o vreme și am căutat filme cu Adrian Paul, și nu cu Cristopher Lambert.

Am ajuns în Raasay, o insulă mică de lânga Skye, unde ne-am și cazat. Un hotel vechi, o clădire solitară lângă locul unde ajunge feribotul, ce părea singura construcție de pe insulă. Seara am petrecut-o într-un living room desprins din poveștile lui Edgar Allan Poe. Cu șemineu, bibliotecă din lemn masiv, canapele de pieleși și cărți cu fantome pe măsuța de ceai. Iar de la fereastra dormitorului, vedere catre Skye.

IMG_2638
IMG_2668IMG_2699

IMG_2707

IMG_E2721Skye e legată de continent de un pod traversabil cu mașina și de celealte insule din jur prin feribot. Până în secolul 18 a fost condusă de clanurile Duncan și MacLeod (deci, dacă este vreun Nemuritor pe undeva, de aici trebuie să fi plecat). Are unul dintre cele mai neobișnuite peisaje pe care le-am văzut, înălțimi stâncoase pe suprafețe deschise, care-și schimbă configurația după fiecare curbă pe care o face șoseaua.

 

 

 

 

Comments

comments

Publicat de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>